Na początek polecamy aromatyczną tartę dyniową podaną z burratą oraz dodatkiem żurawiny lub grillowany kozi ser z chrupiącą bakaliową grzanką i malinami. Z kolei dla fanów nietuzinkowych połączeń przygotowaliśmy sałatkę z pieczonej dyni z halloumi, jarmużem oraz tapioką.
Na rozgrzanie idealnie sprawdzą się nasze zupy, a w tym krem z dyni z grillowanymi kurkami, krem z buraka z mascarpone czy pełna aromatu zupa borowikowa z kluseczkami kładzionymi oraz tymiankiem. A gdy już nabierzecie apetytu na coś bardziej treściwego polecamy nasze dania główne: grillowanego indyka z gnocchi, pieczonym bakłażanem oraz sosem kurkowym, soczystego steka z polędwicy wołowej, golonki z pieca lub makaronu garganelli z klopsikami drobiowymi, parmezanem oraz sosem marinara.
Słodkim zwieńczeniem uczty będzie dyniowy deser z sosem waniliowym, korzenna beza z cynamonowym twistem czy śliwki pod kruszonką podane z lodami waniliowymi.
Serdecznie zachęcamy do odwiedzenia restauracji Ester zarówno Gości naszego hotelu, jak i osoby spędzające swój wolny czas w malowniczym Kazimierzu Dolnym i poszukujące miejsca z pysznym jedzeniem. Na koniec podpowiadamy, że z aplikacją CFI MyHotels zyskujecie stały 10% rabat do wykorzystania podczas wizyty w naszej restauracji oraz znajdującym się tuż obok barze. Koniecznie skorzystajcie z okazji i delektujcie się znakomitymi potrawami skomponowanymi przez zdolnego szefa kuchni. Zapraszamy!
Godziny otwarcia restauracji Ester:
niedziela-czwartek od 13.00 do 22.00 (zamówienia na dania z karty przyjmowane są do godziny 21.40)
piątek-sobota od 13.00 do 23.00 (zamówienia na dania z karty przyjmowane są do godziny 22.40)
Godziny otwarcia baru:
niedziela-czwartek od 13.00 do 22.00
piątek-sobota od 13.00 do 21.00
