Restauracja Ester

Skosztuj kuchni Kazimierza

PRZYSTAWKI

Tatar wołowy z  borowikami, cebulą, ogórkiem i żółtkiem jaja kurzego

44 zł

Krewetki na grzance  z  jarmużem

40 zł

Pierożki  z  zimnymi nóżkami, musem chrzanowym i galaretką z yuzu 

36 zł

Sałatka śledziowa na chlebie żytnim z czosnkiem niedźwiedzim

32 zł

Deska wędlin – kiełbasa podwędzana, polędwica, baleron, wędzona pierś z gęsi

80 zł

Deska serów – lazur, emilgrana, parmezan, camembert

80 zł

 

ZUPY

Zupa krem z jarmużu z grzanką z musem z czosnku niedźwiedziego

20 zł

Szparagi z bulionem jajecznym i chlebkiem kukurydzianym 

20 zł

Zupa krem z buraka z serkiem mascarpone 

22 zł

Żurek na zakwasie z boczkiem i jajkiem sous vide 

24 zł

Borowikowa z kluskami kładzionymi i tymiankiem 

28 zł

 

 

SAŁATY

Tarta z kozim serem, rukolą, gruszką i szynką parmeńską 

36 zł

Sałatka buraczana z ziemniakiem, truflą  i  jarmużem 

32 zł

Szparagi z twarożkiem z koziego sera i jajkiem w koszulce 

36 zł

Sałatka Cezar z anchois, grillowanym kurczakiem i grzanką czosnkową 

36 zł

DANIA GŁÓWNE

 Łosoś w sosie szczawiowym z kluskami półfrancuskimi i młodą marchewką 

46 zł

Pierś perliczki z soczewicą, szparagami i sosem różanym 

42 zł

Policzki wołowe z sosem koniakowym, kopytkami i jarmużem 

40 zł

Golonka z sosem musztardowym, ziemniakami i kapustą zasmażaną 

42 zł

Polędwica wołowa ze szparagami i ziemniakami z truflą

84 zł

Tagliatelle z bobem, szparagami, jarmużem i parmezanem 

28 zł

Kopytka z kozim serem i sosem truflowym

28 zł

DESERY

Panna cotta z mleka po płatkach kukurydzianych, czekoladą i pistacjami 

20 zł

Cannoli z musem różanym i lodami waniliowymi 

22 zł

Rolada maślana z kremem waniliowym i musem malinowym 

22 zł

Mini tarta z  owocami sezonowymi i kruszonką 

20 zł

Newsletter

Zapisz się do newslettera . Prosimy o podanie swojego adresu e-mail.

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij